Allmänna villkor/Integritetspolicy

Allmänna villkor och integritetspolicy

Här nedan kan du läsa våra allmänna villkor. Villkoren gäller alla bokningar på First Hotel Kärnan, inklusive bokningar via vår webbplats eller bokningar gjorda genom tredje part. Har du frågor ber vi dig kontakt vår reception, antingen via e-post info@hotelkarnan.se eller via telefon +46 (0)42 12 08 20

Villkor för boende på First Hotel Kärnan
Vid bokning online skickas en bokningsbekräftelse per e-post till den e-postadress som angivits vid bokningstillfället. Vid incheckning skall bokningsbekräftelsen medtagas och kunna uppvisas på förfrågan. Det är gästens ansvar att kontrollera att bokningsuppgifterna på denna bekräftelse stämmer. Är något felaktigt eller skall något ändras är det gästens ansvar att kontakta bokningen snarast möjligt för att ändra detta.

Detta kan göras via telefon: +46 (0) 42 12 08 20 eller via e-post: info@hotelkarnan.se

OMBOKNING
Detta kan göras via telefon i mån av plats senast klockan 16.00 på ankomstdagen.

AVBOKNING
Kan göras via telefon eller mail fram till klockan 16.00 på ankomstdagen.
Vid avbokning efter klockan 16.00 eller om gästen ej dyker upp debiteras första natten samt att eventuella övriga nätter avbokas. Vid avbokning återbetalas den betalda summan första helgfria dagen efter avbokningen blivit bekräftad av hotellet. Återbetalning sker till samma kort som betalningen erlagts med. Vänligen observera det kan ta upp till 5 bankdagar innan pengarna syns på ditt konto.

BETALNING
Gästen betalar för den tid som rummet är bokat, även om incheckning ej sker. Priset för vistelsen debiteras gästens kontokort/kreditkort.

INCHECKNING
Receptionen är bemannad dygnet runt. Incheckningen från klockan 14.00. Utcheckningstiden är 11.00

FÖRSTÖRELSE
Vid skada och förstörelse i rummet och övriga utrymmen på First Hotel Kärnan ansvarar du som gäst eller den som står som garant för bokningen. Kostnaden för skadan efterdebiteras samt ett administrativt pålägg på 500 SEK. Vi vill påminna om att hela First Hotel Kärnan är rökfritt och att en saneringsavgift på 1000 kr tas ut vid rökning på rummet.

ANSVAR FÖR EGENDOM
Leverantören (First Hotel Kärnan) har inget strikt ansvar för egendom som förvaras i hotellrum eller i leverantörens lokaler.

FORCE MAJEURE
Strejk, lockout, eldsvåda, explosion, krig eller liknande krigstillstånd, väsentliga inskränkningar i leveranser eller andra omständigheter utanför leverantörens kontroll, berättigar leverantören (First Hotel Kärnan) att häva avtalet utan skyldighet att utge skadestånd.

ÖVRIGT
Om er förväntade ankomsttid är efter klockan 18.00 måste ni kontakta hotellet för att garantera er bokning.

Telefon: +46 (0) 42 12 08 20

Wi-Fi och vår härliga frukostbuffé ingår i alla bokningar.

Vi erbjuder parkering i närbeläget garage för en kostnad av 190 kr, garageplats måste alltid förbokas.

First Hotel Kärnan har rätt att neka boende gäster.
På First Hotel Kärnan sover och vilar människor på dygnets alla timmar. Därför är det viktigt att gästerna tänker på de andra gästerna och inte pratar högt, skriker eller springer i korridorerna. Av denna anledning samt för personalens och gästernas säkerhet förbehåller vi oss rätten att neka boende för dig och ditt sällskap. Skäl för vårt beslut kan vara att: – ditt uppförande och/eller fysiska /psykiska tillstånd stör eller skapar oro bland de andra gästerna – full betalning för boendet inte kan erläggas

Integritetspolicy

Information om hantering av personuppgifter
First Hotel Kärnan värnar om din personliga integritet och vi vill att du ska känna dig trygg när du lämnar dina uppgifter till oss. För oss är öppenhet viktigt och vi vill därmed vara öppna med hur vi behandlar dina personuppgifter. I denna integritetspolicy ger vi dig information om hur vi hanterar dina personuppgifter i samband med att du beställer och köper tjänster av oss, besöker vår websida, registrerar dig som medlem eller vid andra kontakter med oss.

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med gällande svensk personuppgiftslag och EU:s dataskyddsförordning GDPR.

Vi på First Hotel Kärnan arbetar löpande med integritetsfrågor och vår policy kan komma att uppdateras.

Ansvar för personuppgifter
First Hotel Kärnan c/o Hotel Öresund, Selma Lagerlöfs väg 4 261 31 Landskrona organisationsnummer 556887-9034 är ansvarig för de personuppgifter som hämtas in och behandlas av First Hotel Kärnan.

Vi har vårt eget dataskyddsombud i Thanda Group. Dataskyddsombudet hanterar alla våra företag inom Thanda Group.

Dataskyddsombudet är vår kontaktperson för Datainspektionen. Du kan kontakta vårt dataskyddsombud på info@hotelkarnan.se. Om du anser att vår behandling av dina personuppgifter inte överensstämmer med vår beskrivning kan du kontakta Datainspektionen. Du når Datainspektionen på deras webbplats www.datainspektionen.se

Vilka personuppgifter samlar vi på First Hotel Kärnan in?
När du bokar rum hos oss eller gör bokningar åt andra behandlar vi de personuppgifter vi behöver för att kunna uppfylla avtalen om bokning och köp av tjänster. Detta är information som vi fått från dig eller som du har gett till oss via tredje part, resebyrå/agent. Vi behandlar uppgifter om din identitet, namn, telefonnummer, e-postadress samt betalningsinformation. Vid vissa tillfällen sparar vi ditt passnummer. Har du speciella önskemål vid din vistelse eller har angett allergier sparas även dessa uppgifter. Alla dina köp registreras hos oss, room service, restaurang, vip paket och liknande, detta för att vi ska kunna leverera dessa tjänster samt att du ska kunna betala för dem. Dessa uppgifter behandlas så länge det är nödvändigt för att uppfylla avtalet om bokning samt så länge aktuell lagstiftning och myndigheter kräver av oss.

Betalningsuppgifter
Här gäller all information som vi behöver för att slutföra ett köp, betal och kreditkortsuppgifter.
Kortinnehavarens namn, kortnummer, sista giltighetsdatum, eller andra former av betalningar. Vi har själva inte tillgång till kreditkortsuppgifter, utan dessa hanteras av anslutna bankleverantörer. Vi hanterar betalningsinformation på ett sätt som överensstämmer med gällande lagar.

Medlemskap, marknadsföring, kampanjer och tävlingar
Vi använder dina personuppgifter för att tillhandahålla information om kampanjer, erbjudanden, tävlingar. Det kan ske genom e-postutskick, annonser, SMS, telefonsamtal och post. En del av våra kampanjer kan genomföras på tredje parts webbplatser och sociala medier. Denna kommunikation kan när som helst avslutas genom att kontakta oss på                          +46 (0)42 12 08 20 eller info@hotelkarnan.se

Medlemskap och prenumeration av nyhetsbrev gäller tills vidare hos oss.

Sociala medier
Varje gång du hämtar eller kommunicerar med våra sociala medier, Facebook, Instagram och delar offentligt på vårt sociala nätverk får vi tillgång till din profil och de uppgifter du tillåter nätverket att dela med oss.

Kameraövervakning
Vi samlar in bilder på dig när du checkar in på vårt hotell. Detta gör vi för att förebygga brott och skapa trygghet hos våra gäster samt våra anställda. Kameraövervakning sker endast i allmänna utrymmen.

Så här skyddas dina personuppgifter
Dina personuppgifter hanteras enbart av behörig personal och är enbart kopplade till deras befogenhet. Vi lagrar dina personuppgifter i vårt bokningssystem där enbart behörig personal har tillgång. Detta register uppdateras och raderas varje år.

Leverantörer och företagskunder
Leverantörer, samarbetspartners, kontaktpersoner hos våra leverantörer behandlar vi information om. Detta görs för att vi ska kunna ingå och hantera kontrakt och avtal, driva och utveckla vårt företag samt att rekrytera personal. Informationen består av företag, namn på kontaktperson, telefonnummer, e-post, befattning på företaget, deltagande vid våra arrangemang eller event. Denna information sparas så länge vi bedömer att personen och företaget är en av våra företagskontakter.

Inhämtning av personuppgifter från andra
För att kontrollera att vår information om dig stämmer kan vi jämföra dina uppgifter mot andra källor, exempel på källor är telefonkatalog, folkbokföringsregister. Kreditupplysningar kan ske och dessa kreditinformationer inhämtas från andra källor. Våra samarbetspartners och andra företag inom koncernen kan information inhämtas från när detta är lagligt och krävs för att vi ska kunna leverera den tjänst eller kommunikation med dig som vi behöver.

Utlämning av personuppgifter
Dina personuppgifter lämnas inte ut till tredje part om du inte samtyckt till detta. Undantag är om myndighetsregler eller domstol tillåter oss eller ålägger oss detta. Vår interna databehandling räknas inte som utlämning.

Cookies
Vi använde cookies på vår webbplats.
Detta för att förbättra din användarupplevelse. First Hotel Kärnan kan också använda sig av tredje parts cookies. Om du vill undvika att vår webbplats placerar cookies i din dator kan du avaktivera cookies i din webbläsare.

Dina rättigheter
Du har enligt lag rätt att begära information om vilka personuppgifter vi har lagrade på dig. Vi kommer att vilja säkerställa din identitet innan vi lämnar ut några uppgifter. Vi besvarar din förfrågan utan onödigt dröjsmål och inom en månad. Vi skickar registerutdraget till din folkbokföringsadress.
Du har rätt att begära att vi raderar alla uppgifter vi har på dig samt samtycke till medlemskap. Det kan komma att krävas att vi behåller en del av dina personuppgifter efter att du begärt borttagning för att vi ska uppfylla våra skyldigheter enligt lag.

Har du frågor eller synpunkter på vår integritetspolicy vänligen kontakta oss på:

+46 (0)42 12 08 20

Om First Hotel Kärnan

Vi som arbetar här verkar tillsammans som ett ”kärngäng” där uppmärksamhet, omtanke och ett personligt ansvar ger kvalitet till våra gäster. Med personlig service och tillmötesgående personal blir ditt besök hos oss som om du vore hemma.

Vi vill att det ska kännas trevligt att komma till oss vare sig det är i affärer eller på fritiden. Vi har något för alla och med det centrala läget, mitt i Helsingborg har du nära till allt.

First Hotel Kärnan erbjuder dig skön sömn i härliga sängar, alla våra rum är personligt inredda och inget är det andra likt. Hos oss har du tillgång till Internet via trådlöst nätverk överallt i huset och fast uppkoppling på alla rum utan extra kostnad. Bli en lojalitetsgäst hos oss och få bonus.

I biblioteksbaren kan ni koppla av  och bli serverad något lätt att äta och gott att dricka.

Bastun ligger i anslutning till biblioteksbaren, där blir du serverad allt från vår barmeny. Varför inte ha ett bastumöte?

Vi är kända för vår frukostbuffé med nyttiga godsaker för alla smakriktningar.

Samarbete med lokala leverantörer och god kvalitet tycker vi är viktigt. Därför har vi valt att samarbeta med bara de bästa där vi vet vad vi får och kan stå för kvalitet och service. Från Gourmetrestauranger, transportörer till leverantörer, alla lika viktiga.

Vi hoppas att du ska känna dig välkommen!

Biblioteksbaren

I vår Biblioteksbar kan ni koppla av i härlig atmosfär ! Du får gärna låna en bok från biblioteket, dricka en kopp the eller bli serverad något lätt att äta.

Biblioteksbaren är en naturlig mötesplats hos oss.

Vi har alltid glada priser och något spännande erbjudande!

Innergården

På andra våningen ligger vår mysiga innergård där ni har möjligheten att njuta av er frukost eller något från baren när vädret tillåter.

Frukostbuffén

Vi serverar er vår stora frukostbuffé med nyttiga godsaker för alla smakriktningar. Vi prioriterar alltid lokala leverantörer för miljön och för högsta möjliga kvalitet. Är det vackert väder får ni gärna sitta ute och njuta av frukosten på vår trevliga innergård.

Vad är viktigaste för dig på frukosten?
Vi lyssnar gärna på önskemål och är öppna för nya tips och inspirationer!
Maila oss gärna med ämnet: “frukost” till: info@hotelkarnan.se

Bastu

Vår  bastu ligger i anslutning till biblioteksbaren. Här finns relaxhörna, 2st duschar med tvål & shampoo samt toalett med hårfön. Handdukar ingår. Du blir serverad allt från vår barmeny genom att beställa via vår “barlucka”.

Vi erbjuder även bastumöte i relaxhörnan för er som vill träffas i loungemiljö, avslappnat men avskiljt!

Gym
För er som önskar gå på gym samarbetar vi med Friskis och Svettis som ligger några minuters promenad från hotellet. Fråga i receptionen för mer information.